Consiliul Local Călărași a aprobat un proiect pentru deszăpezirea străzilor în această iarnă

Sediul Primăriei Călărași. FOTO CLnews.ro

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local municipal, desfășurată săptămâna trecută, a fost adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea ”Programului de acțiune pentru activitățile de curățare și transport al zăpezii de pe căile publice și de menținere în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț pe raza municipiului Călărași pentru iarna 2023 – 2024”.

Programul se va desfășura în perioada 01.12.2023 – 29.02.2024 și se va declanșa în baza dispoziției ”Comandamentului de iarnă la nivelul municipiului Călărași” sau imediat ce condițiile meteorologice o impun.

Prin acest program, Primăria Municipiului Călărași își propune să asigure următoarele obiective, în ordinea priorităților:

– asigurarea condițiilor de circulație rutieră pe arterele de penetrație în oraș;

– asigurarea condițiilor de circulație rutieră pe arterele de legătură între cartiere și arterele pe care se desfășoară circulația mijloacelor de transport în comun;

– asigurarea accesului la spitale, stații salvare, policlinici, școli, grădinițe, creșe, piețe, inspectoratul de poliție, pompieri, garaje și capete de linii ale mijloacelor de transport în comun, stații PECO;

– asigurarea circulației pietonale și de acces către stațiile mijloacelor de transport în comun și degajarea acestora din urmă de gheață și zăpadă;

– asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță, în caz de polei sau condiții de drum alunecos.

Programul de lucru este conceput astfel încât să acopere toate arterele orașului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*