Controale ale inspectorilor de muncă la firmele de panificație din Călărași. Au rezultat amenzi de aproape 20.000 de lei

Controale ale inspectorilor de muncă la firmele de panificație din Călărași. FOTO cu rol ilustrativ

Inspectorii de muncă din Călărași au desfășurat, în perioada 05 – 08 aprilie, Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securități și sănătății în muncă, la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul de fabricare a produselor de brutărie și a produselor făinoase, a comerțului cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase în magazinele specializate.

Astfel, potrivit ITM Călărași, au fost verificați 40 de angajatori și s-au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale: cinci amenzi, în valoare de 18.000 de lei, și 32 de avertismente. Pentru neconformitățile constatate s-au dispus 46 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Principalele neconformități constatate:

  • angajatorul nu a respectat obligația de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru, și de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidență;
  • angajatorul nu a respectat prevederile legale privind acordarea repausului săptămânal;
  • angajatorul nu a respectat prevederile legale referitoare la durata zilnică a timpului de muncă;
  • nu a fost efectuată verificarea ISCIR a motostivuitorului aflat in dotarea societății;
  • unitatea nu a luat măsura verificării purtării în permanență a echipamentului individual de protecţie de către toți salariații;
  • societatea nu a semnalizat cu toate dispozitivele, locurile de munca în care pot apărea atmosfere explozive;
  • societatea nu a prezentat un document cu verificările periodice a tuturor echipamentelor de muncă din dotare;
  • spațiul destinat desfășurării activităților este supraaglomerat, inclusiv datorită depozitării materiei prime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*