Primăria Călărași a finalizat programul manifestărilor organizate de Bobotează

Nu vor lipsi ceremonia aruncării Sfintei Cruci în apele Brațului Borcea și parada și botezul cailor

Primăria Municipiului Călărași va organiza vineri, 6 ianuarie, Boboteaza, una din cele mai mari sărbători ale creștinătății.

Agenda evenimentului:

  • 08.00 – 10.45: Oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena (Volna);
  • 09.30 – 11.00: Oficierea slujbei de către un sobor de preoți și diaconi, în Parcul Central;
  • 10.45 – 11.00: Deplasarea suitei oficiale spre Parcul Central;
  • 11.00 – 11.15: Oficierea Slujbei Aghiasmei Mari de către P.S. Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor;
  • 11.15 – 11.30: Ceremonia aruncării și recuperării de către înotători a Sfintei Cruci din apele Brațului Borcea;
  • 11.30 – 12.00: Parada și botezul cailor;
  • 12.00 – 13.00: Servirea fasolei (1.200 de porții) în două zone de distribuire, amenajate pe platoul din fața Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Numărul maxim al participanților la tradiționalul ceremonial al recuperării crucii este de 15 persoane. Înscrierile pentru participare se fac în dimineața zilei de 6 ianuarie, în Parcul Central (zona ponton). Cel care va recupera crucea va primi din partea Primăriei un premiu în valoare de 1.000 de lei, iar ceilalți participanți la acest eveniment vor intra, fiecare, în posesia unui premiu de 150 de lei.

Parada cailor se va face pe traseul Oborul săptămânal – Strada Dobrogei – Strada Grivița – Strada Pompieri – Strada Progresul – Strada Sloboziei și se va finaliza cu botezul acestora (scena amplasată în fața Palatului Prefecturii). Înscrierile participanților la parada cailor vor avea loc începând cu ora 09.00 la Oborul săptămânal.

Primăria Municipiului Călărași, va acorda câte un premiu atât fiecărui participant (în valoare de 150 de lei) cât și primilor trei câștigători ai secțiunilor „Cel mai frumos cal”, „Cel mai frumos harnașament”, respectiv „Cel mai frumos atelaj” (locul 1 – 1.000 de lei, locul 2 – 700 de lei, locul 3 – 500 de lei).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*