Deputatul PSD Constantin Bîrcă: „Sprijinim fermierii români și investițiile lor!”

Constantin Bîrcă. FOTO Facebook

Deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă, a anunțat recent, pe pagina sa de socializare, că, împreună cu alți parlamentari ai partidului, a depus o propunere legislativă ce vizează arenda și care își propune să asigure un echilibru între interesele fermierilor și cele ale proprietarilor de terenuri.

„Am depus recent, împreună cu colegii mei parlamentari din PSD, o nouă lege a Arendei. Această propunere legislativă va asigura un echilibru între interesele fermierilor și cele ale proprietarilor de terenuri. Va fi oprită, astfel, presiunea fondurilor de investiții speculative și a traderilor individuali, care astăzi mențin o volatilitate în piața arendei, întrucât nu există o perioadă minimă obligatorie a contractului de arendă”, a explicat deputatul călărășean.

Potrivit lui Constantin Bârcă, prin noua lege vor fi asigurate:

  1. Predictibilitatea investițiilor: durata contractului de arendă va fi de minimum 10 ani;
  2. Protecția intereselor proprietarilor de terenuri: dacă arenda nu este plătită la timp se reziliază unilateral contractul;
  3. Schimbul de terenuri între arendași, dar se Interzice subarendarea;
  4. Continuitatea contractelor aflate în derulare care rămân în vigoare până la data expirării.

„Facem încă un pas către dezvoltarea și modernizarea agriculturii românești și ne vom lupta să aprobăm această lege! Vă țin la curent cu evoluția inițiativei noastre”, a mai scris deputatul Constantin Bârcă pe pagina sa de Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*