Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri din Călărași pentru abateri în traficul rutier

Filtru de poliție rutieră. FOTO arhivă
Filtru de poliție rutieră. FOTO arhivă

Polițiștii rutieri călărășeni desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic, întocmind mai multe dosare penale unor conducători auto prinși cu abateri.

Astfel, în ziua de luni, 21 martie, polițiștii din Călărași au oprit pentru control pe strada Eroilor, din municipiu, un bărbat, de 40 de ani, din comuna Cuza Voda, județul Călărași. Din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta are dreptul de a conduce suspendat. Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

De asemenea, polițiștii din orașul Budești au depistat un bărbat, de 37 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 4, în localitatea Frumușani, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,62 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot în seara zilei de 21 martie, polițiștii din Călărași au depistat, pe strada București din municipiu, un tânăr, de 20 de ani, din comuna Roseți, județul Călărași. Din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului condus de tânăr sunt atribuite altui autovehicul. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*