Dosare penale pentru doi călărășeni depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice

Doi bărbați s-au ales cu dosare de cercetare penală după ce, sâmbătă, 11 septembrie, au fost depistați conducând în stare de ebrietate.

Potrivit IPJ Călărași, polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat pe strada Bulevardul Republicii, din municipiul Călărași, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitate, în timp ce conducea un vehicul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest acesta a prezentat o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea șofer, un tânăr de 20 de ani, a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier în comuna Gâldău, județul Călărași, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool în aerul expirat.

Cei doi au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, totodată, fiindu-le suspendate permisele de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*