Expoziția “O poveste dulce – Un secol de dulciuri românești”, la Muzeul Dunării de Jos Călărași

Muzeul Dunării de Jos. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, și Asociația ”Muzeul Jucăriilor” București îi invită pe cetățeni la deschiderea expoziției temporare “O poveste dulce – Un secol de dulciuri românești”.
Evenimentul va avea loc joi, 17 martie, ora 13.00 la sediul muzeului din strada Progresului, nr. 4.
Colecţia strânsă pe parcursul a 40 de ani de frații Cristian şi Mihai Dumitru, cuprinde 400 de exponate (cutii de bomboane, ambalaje de dulciuri, reclame, recipiente răcoritoare), fabricate în România în
perioada 1900-1989.
Ambalajele aparţin unor firme cu renume din perioada interbelică precum „Kandia” din Timişoara care în anul 1890 a devenit prima fabrică de ciocolată din România, „Zamfirescu”, devenit cel mai mare producător din Balcani şi furnizor al Casei Regale, „Hess” Braşov – prima fabrică de ciocolată din Transilvania, „Suchard”, vestita „Casa Capşa”, ce a devenit etalon în domeniul dulciurilor în Bucureşti şi peste hotare, ciocolateria, „Regina Maria” a cărei producţie ajungea la 1 milion de  kilograme pe an adică 100 de vagoane de marfă distribuite în 4000 de magazine din ţară sau mărci precum „Anghelescu” sau „Bomboneria Palatului”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*