Expoziție de icoană veche, carte bisericească și obiecte de cult la Muzeul Dunării de Jos Călărași

Expozitia „Rastignire si Inviere”. FOTO MDJ

Muzeul Dunării de Jos Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, îmbracă haină de sărbătoare în această perioadă premergătoare Intrării în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și se pregătește pentru a întâmpina marea sărbătoare a creștinătății și anume Învierea Domnului.

Joi, înaintea Floriilor, la ora 13, la sediul muzeului, din strada Progresul, nr.4, va fi vernisată expoziția de icoană veche, carte bisericească și obiecte de cult „Răstignire și Înviere”.

„Ne propunem ca această expoziție să fie darul nostru de suflet pentru publicul călărășean și totodată o fereastră deschisă către înaltul cerului. Pentru realizarea expoziției ne-am bucurat de sprijinul neprețuit al Părintelui Protopop Dinu Vasile Viorel, care ne-a pus la dispoziție o mare parte din obiectele expuse, acestea făcând parte din patrimoniul bisericesc al Protopiatului Călărași”, spune șef Birou Etnografie și Artă Populară, Virginia Oană.

Expoziția poate fi vizitată până la jumătatea lunii mai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*