Acțiune de tip „blitz” a polițiștilor călărășeni pentru siguranța rutieră

Acțiune a polițiștilor din Călărași. FOTO: IPJ Călărași

Polițiștii rutieri călărășeni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune de tip „blitz”, pe drumurile naționale din județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au fost verificate peste 200 de autovehicule și au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 87 pentru depășirea regimului legal de viteză, 31 pentru nefolosirea centurii de siguranță și 47 pentru alte abateri.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării 12 de permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul rutier privind conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În cursul acestei săptămâni, polițiștii rutieri din Călărași vor intensifica acțiunile privind verificarea legalității transportului public de persoane și a transportului de mărfuri, conform Planului de Operațiuni „Roadpol” pentru anul 2023.

Exemplu:

Polițiștii din Oltenița au oprit pentru control, pe DN 4, în localitatea Curcani, un autoturism condus de un bărbat de 73 de ani, din municipiul București. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*