Forțele de ordine, zilnic la datorie pentru a proteja sănătatea și viața cetățenilor

Șoferi cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier . FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit IPJ Ialomița, în urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 97 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 18.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 371 de mijloace de transport, 149 fiind mijloace de transport în comun și 1.036 persoane, dintre care 131 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 905 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*