Un șofer din Moldova este cercetat penal după ce a încercat să mituiască un echipaj de poliție din Călărași

Polițiștii călărășeni au tras mai multe focuri de armă pentru aplanarea unui scandal în Dragoș Vodă

Un conducător auto din Republica Moldova este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și refuz de recoltare a probelor biologice, după denunțul agenților de poliție din cadrul Biroului Rutier Călărași.

Potrivit IPJ Călărași, polițiștii rutieri au oprit în trafic, luni seară, pe strada Prelungirea București din municipiul Călărași un autotren înmatriculat în Republica Moldova, a cărui masă maximă autorizată nu permitea accesul prin municipiu.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta refuzând. Ulterior, persoanei în cauză i s-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.

„Bărbatul, în scopul de a fi lăsat să plece și de a nu i se recolta probe biologice, a încercat să le ofere polițiștilor, cu titlu de mită, suma de 400 de dolari americani. Polițiștii au înregistrat discuția cu aparatul tip body-cam și au procedat la anunțarea de îndată a conducerii unității”, au precizat reprezentanții IPJ Călărași.

Totodată, în cauză a fost anunțat și procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași și Serviciul Județean Anticorupție Călărași, urmând ca cercetările să fie preluate de aceste structuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*