FOTO Primăria Călărași a început demolarea grădinilor din zona de vest a municipiului

Primăria Călărași a început demolare a grădinilor din zona de vest a municipiului

Primăria Călărași a demarat marți, 20 iulie, lucrările de demolare a grădinilor din zona de vest a municipiului în vederea implementării a două proiecte cu finanțare externă care vizează regenerarea spațiului urban prin amenajarea de spații verzi și a unei rețele de piste de biciclete.

„Am dat startul demolării grădinilor și construcțiilor ușoare care au făcut obiectul unor contracte de ocupare temporară încheiate cu diverși cetățeni în vederea eliberării terenului pe care vom amenaja spații verzi și piste de biciclete în zona de vest a orașului, conform unor proiecte din fonduri europene pentru care s-au semnat contractele de finanțare încă de anul trecut. De opt luni vorbim de necesitatea inițierii acestor lucrări de demolare dar, din păcate, nu s-a întâmplat nimic până acum. Le mai dăm oamenilor câteva zile în plus ca să-și strângă lucrurile după care intrăm în forță pentru a curăța terenul pe care-l vom pune la dispoziția câștigătorului licitației pentru executarea lucrărilor. Concret se va realiza o rețea de piste de biciclete, iar complementar va demara și proiectul de regenerare urbană în zona Vest, în care a fost inclus și parcul Navrom. Se vor amenaja alei, parcuri, locuri de joacă, fântâni, skate park. Obiectivul nostru este să oferim locuitorilor municipiului o oază de relaxare. Nu putem să dezvoltăm orașul decât dacă demolăm în aceste locuri unde s-au acumulat destule gunoaie de-a lungul timpului”, a declarat primarul municipiului Călărași, Marius Dulce.

Administratorul public, Eduard Grama susține că până la finele lunii octombrie, constructorul, desemnat în urma licitației, se va apuca de treabă.

„În cursul lunii octombrie cred că aici vom avea constructorul. Este o zonă, și nu e singura din oraș, ocupată de grădini. Oamenii au avut la dispoziție opt luni de zile, timp în care puteau să-și strângă cam tot ce aveau aici, pentru a lăsa terenul liber de sarcini, așa cum a fost și condiția în momentul în care s-au semnat contractele de ocupare temporară”, a precizat Eduard Grama.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*