FOTO VIDEO: Primăria Călărași a inaugurat bazinul de înot didactic din oraș. Zeci de copii l-au testat din prima zi

Bazinul de înot din Călărași. FOTO Victor Radu

Bazinul de înot acoperit din orașul Călărași este o investiție așteptată de mulți ani deopotrivă de localnici, dar și de administrația locală. Obiectivul a fost inaugurat de primarul municipiului, Marius Dulce, în prezența a zeci de părinți și copii.

Primarul Marius Dulce a afirmat că din cauza pandemiei acest bazin nu a putut fi deschis publicului până acum.

Este un moment frumos. Am reușit să redăm acest bazin copiilor. S-au ridicat aceste interdicții, mergem pe 70% capacitatea la care a fost proiectat. O să avem grupe de copii într-un protocol pe care l-am făcut cu Clubul Sportiv Școlar, pe grupe de vârstă, sunt bineveniți și astăzi am împlinit un vis pentru că am așteptat de foarte mult timp, dar din cauza pandemiei nu s-a putut da publicului larg, astăzi am deschis bazinul și drept urmare toți copiii vor fi bineveniți aici”, a declarat primarul municipiului Călărași.

El a anunțat că și adulții vor putea înota aici pe bază de bilete și abonamente. Tarifele acestora vor fi stabilite în următoarea ședință de Consiliu Local de la finalul acestei luni.

Ne-am gândit și la adulți. O să facem programul cu copiii până la ora 16, iar de la 16.30 până la orele 22 cel mult vom avea pe bază de abonament în primă fază și pentru publicul larg. În următoare ședință de Consiliu Local, respectiv pe 30 iunie vom stabili regulamentul și toate taxele care vor fi plătite și vom opta mai mult pentru abonament ca să nu putem să stăm casierie, cu bilete, cu chitanțiere și atunci vom veni cu abonamentele aici, cineva o să le verifice și va fi mult mai cursiv și mult mai liber”, a spus Marius Dulce.

Cei mici au acces gratuit la bazin când sunt însoțiți de profesori. În acest sens, administrația locală are un program demarat împreună cu cei de la Clubul Sportiv Școlar din Călărași. Primii școlari au testat deja bazinul din prima zi alături de instructori.

Începând de astăzi se pot face înscrieri la Clubul Sportiv Școlar Călărași. Cu ocazia aceasta mulțumim Primăriei Călărași pentru această oportunitate de a da șansa copiilor noștri să facă înot. Vor  beneficia de acestă oportunitate toți copiii din cadrul Clubului Sportiv Școlar și cu această ocazie avem și un profesor încadrat, cu specializare înot. Cine dorește să se înscrie, începând de luni, de săptămâna viitoare, poate să vină la sediul clubului nostru, din bulevardul Republicii pentru înscrieri. Vârsta minimă este în jur de 6,7 ani. Deocamdată funcționăm cu o grupă de începători. Deci cred că până la 10 ani ar fi grupa maximă”, a explicat Ionel Bălan, profesor în cadrul Clubului Sportiv Școlar Călărași.

Proiectul a fost realizat si finanțat de Compania Națională de Investiții și a costat peste 6,2 milioane de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*