FOTO VIDEO Primarul din Călărăși prezintă stadiul lucrărilor de infrastructură. Marius Dulce: “Constructorul promite ca până în 15 noiembrie va fi asfaltată toată strada București”

Marius Dulce. FOTO Primăria Călărași

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a prezentat stadiul lucrărilor de infrastructură și a anunțat că promisiunea constructorului este ca până în 15 noiembrie să fie asfaltată toată strada București. Edilul a precizat că proiectul cu parcările nu se va opri deoarece cetățenii își doresc să fie modernizate zonele dintre blocuri.

Marius Dulce a detaliat în cadrul unei conferințe de presă, stadiul lucrărilor la strada București.

“Cu privire la Strada București, am avut o întâlnire de lucru cu cei de la Dimar. Promisiunea lor este că până în 20 decembrie, vor fi gata, deoarece contractul de lucrări se închide în 26 decembrie. Ei vor ca până în 15 noiembrie să fie asfaltată toată strada, eventual, pe ultima sută de metri să mai traseze. Suntem prezenți, în fiecare zi, pe șantiere, verificăm constructorii, urmărim ce se întâmplă. Au mărit viteza, pentru că au adus și oameni și utilaje, iar săptămâna viitoare o să începem să asfaltăm unde s-a lucrat, adică turnăm stratul de binder. Mai mult, se lucrează foarte bine la trotuare și mergem cu cea mai mare viteză înainte”, a explicat primarul.

El a dezvăluit că pietonalul din zona centrală a orașului este în grafic, fiind cea mai avansată lucrare.

De asemenea, edilul a povestit ce dorește să se întâmple pe strada Progresul, aproape de intersecția cu strada Sloboziei.

“Se lucrează la Palatul Administrativ  și vrem să extindem această zonă centrală prin a da jos gardurile, pentru a transforma zona într-un parc modern, mai ales că putem să folosim zona de tranzitare. Dacă la un anumit moment avem nevoie, neapărat de această zonă, o să o tranzităm. Ea va fi blocată cu bolarzi retractabili, iar atunci dacă ne decidem să facem altceva sau să o folosim, putem să o folosim. Deocamdată, este bine așa, pentru că aveam nevoie de această zonă, dat fiind faptul că lumea are nevoie să se plimbe în liniște. Avem nevoie de foarte mult verde. Am văzut că atunci când vreau să modernizez ceva, lumea cere verde. O să apară și verdele, o să avem și foarte multe fântâni și o să fie o zonă frumoasă”, a mai spus primarul din Călărași.

El a avut vești și despre strada Traian, care va deveni exclusiv pietonală și cu autoturismele vor avea acces numai cei de la bloc.

Marius Dulce nu a ocolit nici subiectul parcărilor.

“Mergem înainte cu parcările, pentru că este o cerință a oamenilor și continuăm să modernizăm zonele dintre blocuri. Numai anul acesta, cred că am finalizat 3 sau 4 parcări, care însumează peste 200 de locuri de parcare. În viitor, mergem pe același plan, pentru că trebuie să curățăm zonele dintre blocuri. Mai departe, o să modernizăm pe Planul de Mobilitate Urbană și o să facem anumite zone de microparcuri, o să punem camere de supraveghere video, dar asta pe programul următor, din 2025 încolo, pentru că vom putea accesa 30 de milioane de euro”, a afirmat primarul din Călărași.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*