FOTO VIDEO Primele patru autobuze hibrid din noua flotă de transport public au ajuns la Călărași. De anul viitor, cetățenii se vor putea bucura pe deplin de confortul lor

Autobuze hibrid la Călărași. FOTO Cristina Sîmbeteanu

Sărbătorile de iarnă reprezintă întotdeauna un prilej de a da vești bune. Așa s-a întâmplat și la Călărași, unde vineri, 21 decembrie, Primăria a recepționat primele patru autobuze hibrid marca Mercedes Citaro, destinate transportului în comun din municipiu.

„Lângă noi avem cele patru autobuze hibrid, (…) știți foarte bine că ne-am dorit acest proiect, el este complementar, pentru că vorbim de reducerea dioxidului de carbon în municipiul nostru. Este un proiect de peste 13 milioane de lei, cu cofinanțare de 2%, iar acest lucru a devenit un fapt pentru că le avem aici, aceste autobuze vor merge la cel care are delegat serviciul de transport public local”, a declarat primarul municipiului Călărași, Marius Dulce.

Cele patru autobuze hibrid sunt de fapt parte a unui proiect mai amplu al municipalității, care include și modernizarea și monitorizarea traficului, amplasarea de stații de autobuz inteligente cu panouri de afișaj electronic, dar și dispozitive de tip tonomat pentru eliberarea de titluri de călători, precum și o aplicație pentru telefonul mobil care va permite călătorilor să previzioneze rutele, dar și să achiziționeze bilete sau abonamente virtuale.

„Avem și stații moderne, în care o să avem și afișaj, să știm de fiecare dată când autobuzul ajunge în stație. Vor fi cu afișaje fixe electronice petru a da și alte știri, deci intrăm într-un trend în care Călărașiul se modernizează”, completează Marius Dulce.

În privința avantajelor de ordin tehnic pe care le oferă autobuzele hibrid, Bogdan Aldea, director de vânzări în cadrul Mercedes România afirmă:

„Este vorba de patru autobuze cu propulsie hibrid, diesel-electrică. Acest sistem oferă reducerea emisiilor, deci principalul avantaj nu este numai că sunt noi și sunt performante, dar sunt și mașini prietenoase cu mediul. Prin sistemul de propulsie diesel-electric se asigură reducerea emisiilor de dioxid de carbon și poluare. Autovehiculele sunt de capacitate mare, sunt de 12 metri, echipate cu trei uși, cu o capacitate de transport de 80 de persoane în picioare și 27 pe scaune plus șoferul”, mai detaliază acesta.

Noile autovehicule de transport public în comun dispun de tot felul de dotări de actualitate, precum cele de management al flotei, sisteme de validare care vor fi integrate în sistemul actual al orașului. Călătorii care se vor deplasa cu aceste autobuze au la dispoziție porturi USB pentru alimentarea bateriei telefonului mobil. În plus, autobuzele sunt dotate cu camere de luat vederi, menite să sporească sentimentul de siguranță al călătorilor. În autobuze sunt montate și panouri electronice care descriu ruta pe care se deplasează autovehicului, anunțând fiecare stație în parte. Aceleași panouri permit și afișarea mesajelor de interes public pentru cetățeni.

Pentru realizarea recepției, noile autobuze au fost aduse de șoferi profesioniști ai companiei producătoare. Unul dintre ei a acceptat să descrie pentru CLnews, experiența condusului unui autobuz hibrid, în comparație cu unul clasic.

„În primul rând, cred că va fi o surpriză plăcută, pentru că mașina este dotată cu toate cele necesare unui condus în mod confortabil și în siguranță. (…) Sisteme care se găsesc pe autocarele turistice, acum au fost implementate și pe autobuzele urbane. Mașina este dotată cu camere de luat vederi, poziționate una în interiorul autobuzului și una pe partea dreaptă, pentru a ajuta șoferul atunci când urcă sau coboară pasageri”, explică Marian Câță, șofer profesionist.

Autobuzele hibrid au un consum de combustibil cu 5% mai redus decât actualele mașini din flota de transport public, a afirmat pentru CLnews, administratorul Alitrans Călărași, Costel Feldioreanu.

„E un început foarte bun, sper ca publicul călărășean să fie mulțumit pentru pasul pe care l-am făcut împreună. Toate sunt hidramate și celelalte autobuzele pe care le-am achiziționat sunt tot hidramate și șoferii sunt foarte mulțumiți. Iar oamenii, noi trebuie să îi civilizăm. Celelalte autobuze, după patru ani, încă arată foarte bine, deci sper ca cetățenii să aibă grijă și de acestea”, a mai spus Costel Feldioreanu.

Costul unui astfel de autobuz modern se situează undeva în jurul sumei de 300.000 de euro, au mai dezvăluit autoritățile, care au de gând să suplimenteze numărul achizițiilor de acest gen, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de mobilitate ale cetățenilor.

„Avem și o garanție extinsă la ele, cinci ani sau 500.000 de kilometri și atunci, da, putem spune că avem un sistem de transport public modern. (…) Noi deja am gândit un pas mai departe, pentru că am achiziționat, într-adevăr, autobuze rulate, dar compatibile cu ce avem noi aici. Nu sunt hibride, sunt numai cu ardere internă, dar sunt compatibile, pentru am luat trei Mercedes și două MAN și, mai departe, am gândit ca, pe PNRR, să extindem traseele și am luat încă nouă autobuze, pentru că avem nevoie de a extinde și în cartierul de tineri transportul în comun și de aceea ne-am pregătit pentru viitor ca această flotă să fie modernă și să avem un transport local modern”, a mai adăugat primarul municipiului Călărași.

Deocamdată, validatoarele amplasate în noile mijloace de transport moderne nu permit decât plata cu cartele emise de societate de transport în comun, cu tichete fizice sau, în curând, cu bilete electronice, sub formă de cod QR, care vor fi generate printr-o aplicate special dedicată transportului public de persoane din Călărași.

„O să avem sisteme de ticketing, în care puteți să cumpărați biletele cu cardul și ne gândim, în viitor, ca, așa cum era la Cluj, ca să dăm o gratuitate, să facem niște sisteme în care facem niște genuflexiuni pentru a primi tichetele, să încurajăm tinerii să facă mișcare”, a mai dezvăluit primarul.

Autobuzele nou-nouțe au captat rapid privirile trecătorilor care aveau drum prin dreptul Primăriei Călărași.

„Mi-a zis cineva că sunt electrice. (…) Normal, dacă am nevoie, voi merge cu ele și dacă și prețul o să fie (n.red – accesibil), oricum nu e scump, la noi, aici. Autobuzele vechi erau acceptabile, acum ceea e nou… sper că sunt și condițiile mai bune, presupun,  pentru cine are de mers distanțe mai lungi”, afirmă o călărășeancă.

Noile mijloace de transport în comun vor fi integrate flotei actuale de transport public a municipiului Călărași înainte de luna martie, promite primarul, care subliniază că încă mai sunt detalii tehnice de pus la punct înainte ca cele patru autobuze să poată ieși efectiv pe traseu, iar cetățenii să beneficieze de confortul lor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO Primarul din Călărași întâmpină anul 2023 cu o agendă încărcată de proiecte finanțate din bani europeni. Marius Dulce: „Avem foarte mult de lucru. Ne dorim un Călărași modern, vrem un Călărași turistic”   – CLnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*