Garda de Mediu a confiscat 70 de rable parcate pe domeniul public în comuna călărășeană Cuza Vodă

Garda de Mediu a confiscat 70 de rable parcate pe domeniul public în comuna Cuza Vodă

O echipă de comisari din cadrul Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu  Jandarmeria Călărași, a făcut luni, 02 august, un control fulger pe raza comunei Cuza Vodă pentru a verifica un punct de dezmembrări auto, în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților ce se comit  în domeniul colectării și valorificării materialelor reciclabile.

Potrivit GNM, în urma verificărilor a fost identificată o afacere prosperă, deținută de un bărbat ce, cu de la sine putere, a considerat că domeniul public este perfect pentru depozitarea a peste 70 de rable mai mult sau mai puțin dezmembrate. Mai mult, nu deținea acte de proveniență pentru nici una dintre ele.

În consecință comisarii GNM i-au aplicat două amenzi în valoare totală de 16.000 lei. În plus, au dispus și două măsuri, cu termen de conformare, iar autovehiculele dezmembrate au fost ridicate de pe domeniul public.

Nici edilii locali nu au scăpat, încheindu-se o notă de constatare cu UAT Cuza Vodă, prin care i-a fost impusă măsura salubrizării domeniului public afectat de depozitarea vehiculelor scoase din uz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*