Începe amenajarea noului sediu al Poliției Locale din Călărași, inclusiv Centrul de Comandă Unică

Au început lucrările de amenajare a noului sediu al Poliţiei Locale. FOTO: Facebook Marius Dulce

Primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat miercuri, 24 mai, că au început lucrările de amenajare a noului sediu al Poliției Locale, ce va fi amplasat într-un fost Punct Termic, situat în strada Mușețelului. Această inițiativă aduce o serie de îmbunătățiri importante în ceea ce privește gestionarea traficului rutier și siguranța în oraș.

Potrivit edilului, noua locație a Poliției Locale va găzdui și Centrul de Comandă Unică, un proiect finanțat de Uniunea Europeană.

„Scopul acestui proiect este să creeze un sistem inteligent de management al traficului pentru municipiul Călărași. Centrul de Comandă Unică va funcționa ca un punct central de monitorizare și control al fluxului rutier, aducând beneficii semnificative în ceea ce privește gestionarea traficului și fluidizarea circulației”, a mai precizat Marius Dulce.

Astfel, prin intermediul proiectului intitulat „Îmbunătățirea transportului public de călători în municipiul Călărași și crearea unui sistem inteligent de management al traficului”, cu o valoare de 18.307.980,25 lei, vor fi modernizate 17 intersecții și cinci treceri de pietoni prin instalarea de semafoare inteligente. De asemenea, se vor monta rețele de electroalimentare și rețele de date, camere video de supraveghere și senzori pentru a asigura monitorizarea și colectarea de date în timp real. Pentru a conecta toate punctele de prezență din teren, cum ar fi intersecțiile, la Centrul de management al traficului, se va realiza o rețea de comunicații prin fibră optică, care va fi poziționată în mod subteran.

Un aspect important de menționat este faptul că, în prezent, la nivelul Municipiului Călărași nu există niciun sistem de management centralizat al traficului rutier.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*