Recomandări ale pompierilor călărășeni pentru sezonul rece

FOTO: ISU Călărași

Pentru a trece cu bine peste sezonul rece și pentru a preîntâmpina izbucnirea incendiilor pompierii din Călărași recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri.

Dacă ai șemineu sau sobă, verifică instalația și curăță coșul. Ar trebui să faci acest lucru în fiecare an înainte de venirea frigului.

În fața ușilor sobelor, pardoseala combustibilă va fi protejată cu o tablă metalică, astfel se asigură protecţia faţă de căderea accidentală direct pe podea, a jarului sau lemnelor aprinse.

Supravegheați focul din sobă și nu-l lăsați să ardă când sunteți plecat sau când dormiți.

Nu lăsați copii nesupravegheați.

Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații.

Solicitați sprijinul unui specialist pentru a verifica instalația de alimentare cu gaze.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*