Inspectorii de muncă din Călărași au aplicat, anul trecut, amenzi de peste 850.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

În baza Programului Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii și I.T.M. Călărași pe anul 2021, toate acțiunile de control și campaniile de verificare, au fost realizate de inspectorii de muncă, în condițiile stării de alertă, pe tot parcursul anului 2021, acestea fiind îndreptate, cu preponderență, în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă, supravegherii pieței și muncă nedeclarată.

Potrivit ITM Călărași, Au fost aplicate un număr de 112 amenzi contravenționale, valoarea acestora fiind de peste 850.000 de lei, și peste 1.500 de avertismente.

Au fost verificați 2.310 agenți economici, fiind constatate un număr de 3.064 de neconformități și dispuse măsuri de remediere a acestora cu termene stabilite.

Au fost aplicate sancțiuni în baza Legii 55/2020, referitoare la starea de alertă, pentru nerespectarea măsurilor din această perioadă, în valoare de 31.000 lei.

Pe parcursul anului 2021 au fost în lucru, în vederea cercetării, 47 de evenimente, cărora li s-a stabilit caracterul și încadrarea ca accidente de muncă cu invaliditate, incapacitate temporară de muncă sau mortale.

Au fost eliberate un număr de 66.751 documente și înregistrate 14 contracte colective de muncă.

Și pe parcursul anului 2022 se vor avea în vedere campaniile și acțiunile din cadrul Programului Cadrul de Acțiuni al Inspecției Muncii și al ITM Călărași, pe linia informării, colaborării și verificării modului de respectare a legislației muncii, atât de lucrători cât și de angajatori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*