Inspectorii de muncă din Călărași verifică legalitatea deținerii și comercializării articolelor pirotehnice

Inspectorii de muncă verifică legalitatea deținerii și comercializării articolelor pirotehnice

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călărași derulează, până în data de 8 ianuarie, o campanie de verificare a legalității privind deținerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, mânuirea și folosirea articolelor pirotehnice utilizate in activitățile deținătorilor.

Această acțiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori care s-au soldat cu explozii si incendii de mari proporții la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse in totalitate. Un alt motiv care a determinat această campanie este faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

Având în vedere cele arătate, se vor efectua controale la toți deținătorii de astfel de articole, pentru a se verifica dacă:

  • aceștia sunt autorizați conform legii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspectoratul Județean de Poliție;
  • mișcarea articolelor pirotehnice, respectiv intrarea și ieșirea acestora se face în baza documentelor prevăzute de lege;
  • transportul articolelor respective se face conform prevederilor legale;
  • depozitarea acestora este conformă;
  • daca nu sunt depășite cantitățile aprobate pentru a fi depozitate;
  • articolele sunt etichetate conform legii și au aplicate instrucțiuni de utilizare în limba română.

Toate condițiile au fost comunicate, în scris, tuturor solicitanților, cu ocazia depunerii cererii de autorizare pentru avizarea anuală. Toate neconformitățile ce vor fi constatate cu ocazia controalelor care se vor efectua pe perioada derulării acțiunii de control, vor fi sancționate conform prevederilor cap. IV din Legea 126/1995, modificată și completată, coroborat cu prevederile Normei tehnice de aplicare a Legii nr.126/1995 aprobată prin H.G. 536/2002 modificată și completată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*