Învățământ dual la Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” din Călărași, în parteneriat cu TenarisSilcotub

Învățământ dual la Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” din Călărași, în parteneriat cu TenarisSilcotub

Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” din Călărași demarează înscrierile pentru noul an școlar în sistemul de învățământ dual, în parteneriat cu TenarisSilcotub. Dosarul de înscriere se depune direct la liceu, în perioada 4 – 8 iulie.

Elevii se pot înscrie în programul de educație tehnică dual, domeniul electromecanică și vor beneficia de o bursă de 500 de lei (300 de lei oferiți de TenarisSilcotub și 200 de lei de Ministerul Educației). Pentru elevii care nu au domiciliul în Călărași, Primăria Municipiului Călărași le pune la dispoziție cazare și transport. Clasa susținută de TenarisSilcotub pune la dispoziţie în total 12 locuri, dintre care șase locuri pe parte mecanică și șase locuri pe parte electrică.

„Credem că o companie poate să crească doar prin oameni, iar educația de calitate își spune cuvântul în dezvoltarea tinerilor profesioniști. Noi, TenarisSilcotub, investim în educație și dezvoltăm programe de la grădiniță până la studii postdoctorale, focusul nostru fiind însă pe programele de educație tehnică, cum este si programul Școala Duală, prin care contribuim la formarea profesională a viitorilor specialiști, adaptați la cerințele actuale. Parteneriatul pe care TenarisSilcotub l-a încheiat cu Liceul Dan Mateescu va permite elevilor să își dezvolte abilitățile practice și să intre în contact direct cu mediul real de lucru din companie. În plus, programul îi ajută să dobândească acele competențe profesionale cerute pe piața muncii, o mentalitate axată pe calitatea în muncă și atenția la detalii și, nu în ultimul rând, acces rapid la oportunități de angajare în cadrul companiei. Așteptăm și încurajăm tinerii să se înscrie în acest program”, a declarat Anda Ionescu, manager Relații Angajați Oțelăria TenarisSilcotub Călărași și responsabil de proiect.

Prin intermediul învățământului dual, elevii au oportunitatea de a-și crea perspective pentru viitorul lor profesional. Astfel, în plus față de cunoștințele teoretice dobândite la școală, în cadrul TenarisSilcotub ei vor învăța experimentând, accentul fiind pus pe practică. În cele 24 de săptămâni în care vor fi prezenți la TenarisSilcotub (cinci săptămâni în primul an, nouă săptămâni în al doilea an şi 10 săptămâni în ultimul an), tinerii vor dobândi cunoștințe despre modul în care se face o întreținere mecanică și electrică a roboților Industriali cu tehnologie de ultimă oră. În plus, după doar 3 ani de școală, cei interesați pot avea o meserie bine plătită ca și tehnician electromecanic, în timp ce își pot continua și studiile.

„Prin parteneriatul încheiat cu unul dintre cei mai importanți agenți economici din municipiul Călărași, compania TenarisSilcotub, Liceul Tehnologic Dan Mateescu oferă absolvenților de clasa a VIII-a, în anul școlar 2022-2023, o clasă de învățământ profesional dual. Demersurile care au stat la baza acestei colaborări, au fost sprijinite de conducerea ISJ Călărași și de Primăria Municipiului Călărași. În ceea ce privește învățământul profesional dual, pentru profilul tehnic, acest parteneriat reprezintă o premieră în municipiul Călărași”, a adăugat directorul liceului, Nicoleta Radu.

Învățământul dual permite elevilor înscriși la o școală profesională de stat să își formeze cunoștințele practice în mediul real de munca oferit de companii, să se familiarizeze cu mediul de muncă direct în firma care are nevoie de competențele elevului, ceea ce reprezintă un important avantaj la începutul vieții profesionale.

TenarisSilcotub, parte a companiei Tenaris, este cel mai important producător român de țevi fără sudură cu diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.800 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*