Pompierii militari călărășeni au intervenit la 52 de situații de urgență în ultimele trei zile

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor și/ sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat în ultimele trei zile la un număr de 52 de misiuni.

Potrivit ISU Călărași, din numărul total de intervenții, 40 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor PSI și două accidente rutiere. La cele două accidente rutiere, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și pentru transportarea victimelor la unități spitalicești.

De asemenea, în această perioadă, pompierii militari au acționat pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, miriști și deșeuri menajere.

De asemenea, salvatorii călărășeni au mai fost solicitați pentru extragerea unui cățel căzut într-o fântână în localitatea Lehliu și salvarea a două căprioare, care au ajuns într-un canal magistral (în localitatea Rasa, comuna Grădiștea) după ce au fost fugărite de o haită de câini.

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Călărași a fost solicitat să intervină în localitatea Roseți (în baltă) cu o autospecială pentru asanarea teritoriului și ridicarea unui proiectil exploziv de calibru 150 mm.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*