Amenzi de peste 10.000 de lei, aplicate de inspectorii de muncă din Călărași în cazuri de telemuncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

La nivelul județului Călărași s-a desfășurat în cursul săptămânii trecute Campania Națională pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemuncă, decalarea programului de lucru, securitatea și sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID-19.

În cadrul campaniei, în domeniul relațiilor de muncă au fost controlați un număr de 14 angajatori, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, și au fost dispuse șase măsuri cu termene precise de remediere a neconformităților constatate. În domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlate un număr de 13 unități, fiind constatate 25 de neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri cu termene precise de rezolvare, fiind aplicate 25 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei.

Obiectivele campaniei au fost:

  • Conștientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea implementării măsurii de individualizare a programului de lucru, a muncii la domiciliu și a telemuncii, în vederea reducerii riscului de contaminare cu Coronavirus la locul de muncă, pe timpul deplasării la și de la locul de muncă, precum și cu privire la asigurarea unui mediu de lucru sigur pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor;
  • Verificarea angajatorilor care au un număr mai mare de 50 de angajați cu privire la aplicarea prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru și securitatea și sănătatea în muncă;
  • Identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii controlați, a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă;
  • Identificarea neconformităților în domeniul securității și sănătății în muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii controlați a prevederilor legale în vigoare;
  • Eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*