ITM Călărași: „Niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva COVID-19”

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călărași atrage atenția angajatorilor că impunerea vaccinării împotriva COVID-19, de către angajator, este ilegală.

Astfel, ITM Călărași atenționează că, potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 1031/2020, în România vaccinarea este voluntară (neobligatorie) și gratuită.

Așadar, reprezentanții ITM Călărași îi informează pe angajatori că:

  1. accesul la locul de muncă a persoanei încadrate nu poate fi condiționată de vaccinarea împotriva COVID-19;
  2. niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva COVID-19, vaccinarea fiind un act medical preventiv bazat pe consimțământul persoanei;
  3. impunerea vaccinării împotriva COVID-19, de către angajator, este în afara cadrului legal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*