Jandarmeria Călărași: „Festivalul de muzică electronică „3 Smoked Olive” s-a desfășurat fără incidente de securitate”

Festivalul de muzică electronică „3 Smoked Olive” în perioada 27 iulie - 02 august. FOTO IJJ Călărași

Desfășurat în perioada 27 iulie – 02 august, pe insula Hopa, Festivalul de muzică electronică „3 Smoked Olive” a fost o manifestare fără incidente de securitate, au precizat reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Astfel, potrivit IJJ Călărași, dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului a urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și o gestionare rapidă a oricăror fapte antisociale. În vederea asigurării unui răspuns proactiv față de fenomenul consumului de droguri, specialiști ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași, în parteneriat cu jandarmii din cadrul IJJ Călărași, au derulat activități de conștientizare a efectelor consumului de alcool și droguri în rândul participanților la festival. Beneficiari ai activităților au fost peste 1.500 de festivalieri.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv pe durata festivalului, concentrându-și eforturile pe asigurarea siguranței participanților și identificarea persoanelor care desfășurau activități ilegale, inclusiv persoane care consumau sau încercau să vândă substanțe interzise.

Astfel, forțele de ordine ale MAI au aplicat cinci sancțiuni, în valoare de 4.000 de lei, iar în ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite de a participa la festival patru persoane, identificate de către lucrătorii BCCO și IPJ Călărași având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța, alături de Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, Inspectoratul de Poliție al Județului Călărași și celelalte forțe MAI participante, mulțumesc tuturor partenerilor care au fost alături de forțele de ordine și au contribuit la succesul acestei misiuni.

„De asemenea, mulțumim participanților la festival, care au ales să se bucure de muzică și frumusețea locației într-un mod responsabil”, au mai precizat reprezentanții IJJ Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*