Jandarmii călărășeni au participat la o acțiune de ecologizare, în cadrul campaniei „Curățăm România”

Jandarmii călărășeni au participat la o acțiune de ecologizare. FOTO IJJ Călărași

Anul acesta, în luna aprilie, se derulează la nivel național campania „Curățăm România”, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Joi, 14 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, Primăria Municipiului Călărași și Instituția Prefectului Călărași s-au alăturat inițiatorului acestei acțiuni în municipiu – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Dunărea de Jos – și au participat la o activitate de ecologizare a zonei din imediata vecinătate a fabricii de pal. În decurs de câteva zeci de minute au fost strânși peste 100 de saci cu gunoaie și deșeuri abandonate.

Această inițiativă are ca scop conștientizarea importanței unui mediu curat, promovând în același timp spiritul civic și prevenția în rândul cetățenilor, întrucât în ciuda eforturilor unităților administrativ teritoriale și a anumitor organizații neguvernamentale, problema gunoaielor rămâne de actualitate, iar pagubele asupra mediului pe care le generează abandonarea deșeurilor în locuri nepermise sunt semnificative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*