VIDEO Administratorul public Bogdan Mihai vine cu mai multe inițiative pentru atragerea medicilor la spitale din județul Călărași

Bogdan Mihai. FOTO Adrian Boioglu

Administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, propune mai multe inițiative pentru atragerea medicilor la spitale din județ, iar printre acestea se află acordarea de facilități studenților încă de pe băncile facultății, cu scopul de a-i determina ca apoi să profeseze în Călărași.

Organizația Județeană a PSD Călărași a organizat astăzi, o conferință de presă la care au participat vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, și  Administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai.

Conferința a fost deschisă de Bogdan Mihai care a vorbit despre un proiect de atragere a studenților la medicină care sunt din Călărași și ajutorarea acestora atât pe zona de educație, cât și de transport.

“Am început  o inițiativă prin care dorim să coagulăm tot ceea ce înseamnă viitori medici din județul Călărași, cu origini în județul Călărași și pe care să încercăm să-i aducem în spitalele noastre printr-o comunicare mai bună cu ei de acum, de băncile facultății și ulterior de pe cele ale rezidențiatului, astfel încât să putem veni în întâmpinarea nevoilor pe care ei le au în momentul în care chiar nu îi sprijină nimeni”, a afirmat Bogdan Mihai.

Astfel, au fost identificați 50 de studenți la medicină care vor fi ajutați de către autoritățile locale.

“Am identificat la acest moment un număr de 50 de tineri care sunt pe diferite grade de pregătire pentru zona de medicină, de la studenți la medicină, până la medici rezidenți, pe care dorim să-i sprijinim prin mai multe zone unde noi avem un acces direct. Spre exemplu, una dintre ideile pe care noi le-am pus în practică îl reprezintă un protocol cu Biblioteca Județeană prin care să le achiziționăm cărțile și materialele de studiu care știm că sunt foarte scumpe, să le achiziționăm prin Biblioteca Județeană și ulterior ei să le împrumute pentru perioade îndelungate de timp”, a mai spus administratorul public al județului Călărași.

De asemenea, acești tineri ar putea primi și burse pentru transport. Bogdan Mihai explică:

“Încercăm să venim și cu alte burse. Am discutat despre niște burse de transport cu transportatorii care fac legătura între Călărași – București și Călărași – Constanța. În principiu, aceștia au fost de acord. Urmează în perioada următoare să punem la punct detaliile. Sâmbătă este o primă întâlnire cu studenții,

jumătate va fi virtual pentru cei care nu pot să participe, dar vom avea și studenți în sala unde vom dezbate, poate vom ajunge, vom identifica și alte probleme unde putem să intervenim”, a mai afirmat Bogdan Mihai.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, a vorbit în cadrul conferinței de presă despre lucrările pe șantierul DJ 403.

“Am făcut o vizită pe șantierul drumului județean 403, șantier care din luna ianuarie anul curent a fost închis. Nu aș vrea să intru în foarte multe amănunte, dar totuși ar trebui să fac niște precizări. Motivul pentru care a fost oprit acest șantier este faptul că beneficiarul lucrării, în speță Consiliul Județean, nu a fost foarte mulțumit de anumite lucrări care s-au efectuat acolo, motiv pentru care ne-am adresat constructorului, s-au cerut expertize contra expertize, am ajuns la un numitor comun. În toată această perioadă au fost și remediate deficiențele pe care noi le-am constatat și cu mare bucurie vă anunț că de la 1 octombrie, am observat reluarea activității acolo. De la sfârșitul săptămânii trecute au început cu organizarea de șantier, iar de la începutul acestei săptămâni, în speță de luni, au început în forță”, a afirmat Mihăiță Beștea.  

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*