La nivelul județului Călărași au fost înființate două centre de evaluare a pacienților COVID-19

Spitalul Județean de Urgență Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Spitalul Județean de Urgență Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Ministerul Sănătății a prevăzut în Planul de Măsuri pentru Gestionarea pandemiei de COVID-19, prezentat la sfârșitul lunii decembrie, organizarea și operaționalizarea, la nivel local, a unor centre de evaluare ambulatorie a pacienților cu forme ușoare și medii.

Potrivit Prefecturii Călărași, la nivelul județului au fost înființate două astfel de centre, unul la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian” Călărași, iar celălalt la Spitalul Municipal Oltenița.

Centrul de evaluare din structura Spitalului Județean Călărași a fost autorizat sanitar având o structură cu șase paturi. Serviciile vor fi asigurate de către un medic, prin rotație, un asistent medical și un infirmier. Programul de funcționare este de luni – vineri, în intervalul orar 08.00 – 15.00. Contractul pentru servicii a fost semnat în data de 20 ianuarie, iar Centrul va fi operațional începând cu data de 25 ianuarie.

Centrul de evaluare din structura Spitalului Municipal Oltenița a fost autorizat sanitar având o structură cu trei paturi. Serviciile vor fi asigurate de către un medic, prin rotație, și cinci asistenți medicali. Contractul de servicii a fost semnat în data de 20 ianuarie 202. Programul de funcționare este de luni – vineri, între orele 08.00 – 19.00. Centrul este operațional de vineri, 21 ianuarie.

Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*