Lecție interactivă de educație rutieră predată de polițiștii călărășeni

Lecție interactivă de educație rutieră, predată la grădinița 2 Curcani. FOTO: IPJ Călărași

Polițiști ai Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au susținut marți, 23 august, o lecție interactivă de educație rutieră la Grădinița cu Program Normal nr. 2 Curcani.

Potrivit IPJ Călărași, cei mici au fost învățați de polițiști să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora și să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (curtea școlii sau a grădiniței, parcuri, terenuri de sport), deplasarea trebuie realizată doar pe trotuar, iar pe drumurile unde nu există trotuare, să se circule întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului.

Totodată, polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere și au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, aceștia înțelegând necesitatea și importanța respectării normelor rutiere.

Prin astfel de activități se dorește conștientizarea necesității formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*