FOTO Consiliul Județean Călărași a încheiat două contracte în valoare de 183.000 lei pentru servicii de curățenie. Jumătate din bani merg la concubina unui apropiat al lui Vasile Iliuță

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță vrea să scape de mizeria din instituția pe care o conduce și este atât de hotărât încât, în mai puțin de o săptămână a încheiat două contracte similare ca scop cu două firme diferite, una din Călărași și alta din București.

Ambele contracte au fost încheiate fără licitație, prin atribuire directă.

Prima achiziție directă a fost făcută la mijlocul lunii mai, atunci când CJ Călărași a ales compania Anto Facility Management SRL pentru Servicii de Curațenie.

“Autoritatea contractanta intentioneaza sa incheie un contract de servicii de curatenie, CPV 90910000-9 (Rev. 2) pe o perioada de 8 luni cu posibilitatea prelungirii. Valoarea estimata a achizitiei este de 83.400 lei fara TVA(10.425 lei x 8 luni).”, se arată în anunțul de cumpărare directă din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

Firma trebuie să asigure servicii de curățenie cu 4 agenți, în fiecare zi, într-un program de 8 ore, de luni până vineri. Chiar dacă suma pare destul de mare, ea nu include materialele și consumabilele folosite de femeile de serviciu. Întâmplător, firma A.N.T.O Facility Management SRL a lui Ovidiu Marian Cernea, avea în 2020 fix 4 angajați. Compania a avut o cifră de afaceri de 1,32 milioane lei și un profit de doar 191.064 lei.

Concubina fostului primar PSD, Marius Cojocaru câștigă un nou contract

Dar pentru instituța condusă de Vasile Iliuță nu a fost de ajuns o singură firmă de curățenie, așa că, doar 2 zile mai târziu, Consiliul Județean Călărași a încheiat un alt contract cu SC Topimar Sema SRL din municipiul Călărași.

De această dată, contractul are un preț maximal de 83.000 lei și este mult mai detalit. În anunțul de achiziție din SICAP, firma menționează că va desfășura timp de 3 zile pe săptămână următoarele activități:

  • “Apirarea suprafete mochetei, covoarelor, parchetului etc.
  • Spalalatrea geamurilor (la nevoie),
  • stergerea oglinzilor,
  • Curatatrea si dezinfectarea in detaliu a grupurilor sanitare,
  • Stergerea prafului, – Curatarea exterioara a caloriferelor,
  • Stergerea umeda a pardoselilor,
  • Colectarea si degajarea gunoiului,
  • Aerisirea incaperilor”, conform informațiilor publicate în SICAP.

Toate acestea vor fi făcute de către o singură persoană.

Topimar Sema SRL aparține Ioana Poteraș și este o firmă cu sediul într-un apartament de la etajul 3 situat pe Aleea Transformatorului din Călărași. Compania avea, în anul 2019, 5 angajați, și o cifră de afaceri de 266.754 lei.

Ioana Poteraș este concubina fostului primar social democrat de la Cuza Vodă, Marius Cojocaru, un apropiat al lui Vasile Iliuță. Firma ei nu este la primul contract cu aceeași instituție. În anul 2019, un contract similar a fost câștigat de Topimar Sema SRL.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*