Locuință cuprinsă de flăcări în comuna Ștefan Voda. Pompierii au reușit să salveze bunuri de aproximativ 50.000 de lei

Locuință cuprinsă de flăcări în comuna Ștefan Voda. FOTO ISU Călărași

Pompierii militari călărășeni au fost solicitați să intervină în dimineața zilei de luni, 20 iunie, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Ștefan Vodă. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit electric.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, luni dimineață, în jurul orei 01.35, la fața locului s-au deplasat două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, de capacitate mărită.

„La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și cu degajare mare de fum dens la nivelul podului și acoperișului casei, existând risc de extindere a arderii și la alte bunuri materiale aflata în imediata apropiere. Proprietarul locuinței, fiica acestuia și doi nepoți s-au autoevacuat în timp util, nefiind înregistrate victime”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, plt. adj. șef Ștefan-Ovidiu Tătăranu.

Salvatorii călărășeni au acționat pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore și 40 de minute. Conform primelor cercetări efectuate la fața locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit electric produs la nivelul unui cablu electric deteriorat sau neizolat corespunzător care alimenta un frigider.

Pompierii militari din Călărași au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei. La locul evenimentului s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD, însă nu a fost nevoie de intervenția acestuia.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*