Medicul neurolog Teodor Stoiculescu, cetățean de onoare al municipiului Călărași

Medicul neurolog Teodor Stoiculescu. FOTO Primăria Călărași

Consilierii locali i-au acordat medicului specialist neurolog, Teodor Stoiculescu, titlul de “Cetățean de onoare” al municipiului Călărași, pentru cei 45 de ani de activitate în slujba comunității noastre și implicarea deosebită în tratarea și vindecarea bolilor neurologice.
Distincția a fost conferită la inițiativa viceprimarului Nicolae Dragu.
Potrivit Referatului de aprobare a proiectului de hotărâre adoptat, în data de 31 august 2023, de către aleșii locali, doctorul Teodor Stoiculescu s-a născut la data de 10 aprilie 1950, în municipiul Călărași.
În perioada anilor 1957-1964, a urmat cursurile Școlii Generale Nr. 1 Călărași. S-a înscris, în iulie 1964, la concursul de admitere al Liceului “Barbu Știrbei” (n.r. Colegiul Național “Barbu Știrbei”), unde a fost admis în primii 10 candidați, în vederea urmării cursurilor acestei instituții de învățământ. În urma examenului de Bacalaureat, din luna iunie a anului 1968, a obținut media 10. În perioada anilor de liceu, a fost unul dintre elevii de frunte, participând, an de an, la olimpiadele organizate la nivelul municipiului și județului Călărași, fiind un exemplu demn de urmat și de ceilalți elevi.
Între anii 1969-1975, acesta a urmat cursurile Facultății de Medicină “Carol Davila”-Secția Militară București, obținând titlul de doctor în medicină generală.
În perioada studenției, în al treilea an de studiu, a publicat lucrarea “Aspecte morfologice ale endometrului în boala abortivă de origine hormonală” (1971), aceasta fiind premiată de conducerea facultății.
După ce a absolvit facultatea, în luna august a anului 1975, prin repartiție guvernamentală, a fost numit medic militar, în cadrul Garnizoanei Brăila, unde și-a desfășurat activitatea de medic neurolog pe Secția de Neurologie, îmbinând activitatea profesională cu învățământul, obținând, în anul 1985, specialitatea de medic specialist neurolog.
În anul 1989, a publicat lucrarea “Porfiria acută intermitentă”, care s-a bucurat de un succes deosebit în plan național.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*