Mesaj emoționant din partea cadrelor medicale de la Spitalul de Urgență Călărași: “Ne-ar fi plăcut să fim roboți… Ne cerem scuze că suntem doar oameni”

Cadre medicale de la Spitalul Județean Călărași. FOTO SCJUC
Cadre medicale de la Spitalul Județean Călărași. FOTO SCJUC

Cadrele medicale de la Spitalul de Urgență Călărași sunt pe baricade de la izbucnirea pandemiei. Resursele limitate sau condițiile dificile de lucru nu le-au împiedicat să ofere pacienților atenția de care aceștia aveau nevoie. Imaginile postate online de aceste cadre medicale, la final de tură, spun multe despre ce trebuie să îndure asistentele și medicii.

Fotografiile au fost însoțite de un mesaj cu o tenta auto-ironică, dar care exprimă voința medicilor de a merge mai departe în ciuda tuturor problemelor. În imagini se poate vedea un medic ud de transpirație, un cadre medicale cu fețele apăsate de măști sau “blindate” cu costume de protecție.

“Spitalul de Urgență Călărași continuă prin toate resursele pe care le are să asigure asistență medicală în condiții de siguranță tuturor persoanelor care au nevoie de acest lucru.

Secția de Oncologie nu este închisă. Am luat măsuri ca pacienții să primească îngrijiri în regim de spitalizare de zi.

Secția de Cardiologie este parțial relocată, fiind necesară o dezinfecție de nivel înalt, pentru a putea primi pacienți în condiții de siguranță maximă.

Persoanele care caută senzaționalul ar trebui să aibă decența să îl caute în altă parte.

Ne cerem scuze dacă unele dintre cadrele noastre medicale se mai îmbolnăvesc și pentru că trebuie să luăm măsuri drastice pentru a vă proteja.

Ne cerem scuze că nu putem fi timp de șase luni de zile sănătoși tun în condițiile în care suntem și noi oameni.

Mergem la piață, ne ducem copiii la școală și facem multe alte lucruri la fel de neobișnuite.

Ne cerem scuze că suntem doar oameni.

Ne-ar fi plăcut să fim roboți, să nu ne îmbolnăvim niciodată, să putem veghea la sănătatea dumneavoastră în fiecare moment. Dar nu suntem”, au scris pe Facebook reprezentanții Spitalului de Urgență Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*