Microbuze electrice pentru elevii județului Călărași

Evenimentul de semnare a protocolului încheiat pentru obținerea finanțării achiziționării de microbuze electrice pentru elevi. FOTO: CJ Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, alături de reprezentanții a 17 primării din județ, a semnat un protocol de colaborare pentru depunerea unui important proiect în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Protocolul are ca scop obținerea finanțării necesare implementării proiectului intitulat „Microbuze electrice pentru elevi”.

În cadrul acestui proiect, unitățile de învățământ preuniversitar din județul Călărași vor fi dotate cu microbuze electrice, contribuind astfel la obiectivele de dezvoltare durabilă și tranziția către mobilitatea electrică. Finanțarea proiectului se va realiza prin intermediul PNRR, în conformitate cu ghidul specific pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate elevilor.

„Ne dorim pentru copiii din județul Călărași facilitarea accesului la educație inclusiv prin îmbunătățirea condițiilor de transport, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus”, a declarat președintele CJ Ialomița.

Proiectul va fi implementat prin intermediul liniei de finanțare aferente Investiției 10 din PNRR, care vizează dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze ecologice. Unitățile administrative-teritoriale județene au posibilitatea de a obține granturi pentru dotarea cu microbuze a unităților de învățământ preuniversitar din localitățile eligibile.

Proiectul acoperă 17 localități din județul Călărași, printre care se numără comunele Borcea, Plătărești, Sărulești, Frumușani, Ileana, Dragalina, Modelu, Chiselet, Radovanu, Spanțov, Tămădău Mare, Mânăstirea, Vasilați, Alexandru Odobescu, Roseți, Valea Argovei și Curcani. Toți partenerii implicați în proiect au delegat Consiliul Județean Călărași ca lider de proiect pentru aplicarea finanțării.

„Microbuzele electrice reprezintă o soluție ecologică și sustenabilă pentru transportul elevilor către și de la școală, iar implementarea acestui proiect va avea multiple beneficii pentru comunitatea noastră. Pe lângă reducerea impactului asupra mediului înconjurător, utilizarea microbuzelor electrice va contribui și la creșterea siguranței rutiere pentru elevi, având în vedere că aceste vehicule sunt dotate cu tehnologii avansate de siguranță”, a mai spus Vasile Iliuță.

Prin intermediul unei hotărâri adoptate de Consiliul Județean Călărași, s-au aprobat cheltuielile eligibile și neeligibile legate de proiectul „Microbuze electrice pentru elevii județului Călărași”.

La finalizarea perioadei de implementare a proiectului, dreptul de proprietate asupra microbuzelor achiziționate va fi transferat unităților administrativ-teritoriale beneficiare, în vederea utilizării exclusive pentru transportul școlar al elevilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*