Primăria Călărași va depune 11 proiecte de finanțare prin PNRR

Primăria Călărași va depune 11 proiecte de finanțare prin PNRR. FOTO Facebook Marius Dulce

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a participa vineri, 4 martie, la o conferință de informare privind fondurile europene pentru viitor, susținută de europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, secretarul de stat în cadrul MIPE, Roxana Mânzatu, consultantul Stelian Bărăgan și Sorin Vrăjitoru, secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al vicepremierului Sorin Grindeanu.

Potrivit lui Marius Dulce, întâlnirea a vizat prezentarea și, implicit, acordarea unui suport tehnic adresat administrației publice județene și locale – UAT-uri din județul Călărași, în ceea ce privește posibilitățile de finanțare a diverselor proiecte identificate de fiecare beneficiari ca fiindu-le necesare și care rezolvă una sau mai multe probleme locale. Unul dintre programele de finanțare de mare interes prezentat, fiind de mare utilitate celor prezenți, a fost PNRR – Programul Național de Redresare și Reziliență, acesta având în această perioadă apeluri de proiecte active pentru două dintre Componente, și anume: Componenta C5 – Valul Renovării și Componenta C10 – Fondul Local.

„Întrucât municipiul Călărași îndeplinește condițiile de eligibilitate pentru obținerea acestor finanțări, pregătește în această perioadă și va depune în vederea obținerii finanțării 11 proiecte pentru ambele apeluri, vizând regenerarea clădirilor publice (creșterea performanței energetice a trei unități de învățământ), renovarea integrată (inclusiv elemente de consolidare seismică) a clădirilor rezidențiale multifamiliale, renovarea energetică a unor clădiri rezidențiale multifamiliale, consolidarea seismică și renovarea energetică a unei clădiri publice, renovarea energetică a unei clădiri publice”, a precizat Marius Dulce.

De asemenea, conform primarului, prin Componenta C10 – Fondul Local, Municipiul Călărași, va depune două proiecte de mobilitate urbană verde – unul pentru achiziționarea și instalarea unor sisteme de gestionare a spațiilor verzi, extinderea rețelei Wi-Fi în spațiile publice, mobilier urban inteligent, sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public precum și un al doilea proiect vizând construirea de locuințe „nZeb plus” pentru tineri. Acestor două proiecte li se adaugă un al treilea – de elaborare/actualizare în format digital a PUG aferent municipiului Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*