New Dealul Românesc: Planul Simion

Președintele AUR, George Simion. FOTO: Facebook George Simion

Încep să apară primele programe prezidențiale pentru alegerile din acest an. Primul care l-a prezentat este George Simion, liderul AUR, cel care în urmă cu două săptămâni a fost și primul lider politic care și-a anunțat înscrierea în cursa prezidențială.

Programul cu care George Simion vine în fața românilor se intitulează „Planul Simion”, un program care își propune să fie un „New Deal” românesc, un program inspirat din planul fostului președinte american Franklin D. Roosevelt.

„Am învățat că în momentul în care SUA au intrat într-o criză financiară în perioada interbelică, președintele de atunci, Franklin Roosevelt, a venit cu un plan care s-a chemat The New Deal, un plan care a creat locuri de muncă și un plan de a injecta bani în lucrări publice. Am spus la Arenele Romane că îmi doresc ca toți românii să fie proprietari pe pământul lor, pe casa lor. Românii sunt proprietari chiar mai mult decât media europeană, doar că proprietari sunt părinții, bunicii noștri. Genereația mea nu, stă în chirii sau este îndatorată la bănci. Ce cred că trebuie să facă un președinte și un guvern este să ia apărarea propriilor cetățeni, să impună firmelor de utilități să construiască toată infrastructura necesară așa cum îi obligă legea, să impună băncilor să nu dubleze sau tripleze rata dobânzilor”, a declarat George Simion în cadrul discursului său de la prezentarea Planului Simion.

New Deal a reprezentat o serie de programe, proiecte de lucrări publice, reforme financiare și reglementări⁠ adoptate de președintele Franklin D. Roosevelt în Statele Unite între 1933 și 1939. Prin aceste programe s-a oferit sprijin fermierilor, șomerilor, tinerilor și vârstinicilor. New Deal a cuprins noi constrângeri și garanții asupra industriei bancare, precum și eforturi pentru creșterea economiei după ce prețurile scăzuseră brusc. Programele New Deal au cuprins atât legi adoptate de Congres, cât și ordonanțe executive prezidențiale din timpul primului mandat al președinției lui Franklin D. Roosevelt.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*