Nicușor Cionoiu: „Austria a trădat întreaga Uniune Europeană, nu doar România”

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu. FOTO: Facebook

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu, se arată extrem de supărat și dezamăgit de acțiunea Austriei de a nu permite accesul României în spațiul Schengen, și susține că aceasta a trădat și a jignit nu doar România, ci și restul statelor Uniunii Europene.

„Nu putem uita poziția sfidătoare a cancelarului Austriei, Karl Nehammer, de a se opune intrării României în Schengen. Toate instituțiile UE, toate statele membre au spus DA, România merită în Schengen, Austria însă a spus că România NU intră în Schengen. Statele membre ale Uniunii Europene a recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Austria a trădat și a jignit nu doar România, ci și restul statelor Uniunii Europene. Prin această decizie, Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot deoarece statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european”, a scris parlamentarul pe pagina personală de Facebook.

El spune că partidul din care face parte va continua să facă tot ce este posibil pentru ca România să fie admisă în Schengen.

„Partidul Social-Democrat și socialiștii europeni au făcut tot ce era politic și omenește posibil ca România să fie sprijinită. Stânga a arătat că este o familie politică europeană puternică, unită și că ne susținem reciproc interesele. PSD va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen. Apărăm aspirațiile și interesele noastre, dar și demnitatea românilor. România merită în Schengen!”, a mai scris Nicușor Cionoiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*