Nicușor Cionoiu: „Fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă vor primi sprijinul de care au nevoie”

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu. FOTO Adrian Boioglu

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu, a precizat miercuri, 13 iulie, pe pagina sa de Facebook, că fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă vor primi întreg sprijinul de care au nevoie.

„Instituirea măsurilor privind culturile calamitate de secetă a fost o prioritate pentru PSD. Astfel, deja a avut loc comisia de evaluare a pagubelor, iar ministrul Agriculturii, Petre Daea , a informat Comisia Europeană și a solicitat ca avansul subvenției la care România are dreptul să crească de la 50 până la 70 – 85 la sută și să fie plătit în octombrie”, an afirmat Biculor Cionoiu.

Potrivit senatorului social-democrat, redirecționarea acestui avans va oferi fermierilor șansa de a beneficia de toate resursele necesare pentru pregătirea culturilor pentru anul viitor.

De asemenea, Nicușor Cionoiu mai spune că un alt plus îl constituie faptul că fermierii pot decide ce se întâmplă cu propriile culturile și au obligația de a păstra doar cinci procente din tarlaua respectivă, ca probă martor pentru executarea procedurilor constatatoare a calamități.

„În aceste condiții, fermierii nu vor fi penalizați de către APIA, prin pierderea subvenției și pot de asemenea și să-și pregătească terenul pentru viitoarea recoltă”, a precizat senatorul PSD de Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*