Razie organizată de polițiștii călărășeni în Oltenița și Budești. S-au dat amenzi de peste 80.000 de lei

Polițiștii călărășeni au efectuat 84 de filtre, au constatat șapte infracțiuni și au verificat 310 autovehicule și 84 de societăți comerciale, în urma unei acțiuni cu efective mărite desfășurată la nivelul municipiului Oltenița și a orașului Budești.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în noaptea de 18/19 septembrie, între orele 18.00 – 02.00, polițiștii călărășeni au desfășurat o razie la nivelul municipiului Oltenița și a orașului Budești, în cadrul căreia s-a urmărit respectarea prevederilor actelor normative elaborate pentru starea de alertă, prevenirea săvârșirii de fapte antisociale, contra persoanei și contra patrimoniului cât și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 80.000 de lei. Au fost verificate 310 autovehicule și 84 de  societăți comerciale, totodată, fiind constatate 7 infracțiuni în flagrant, la regimul rutier.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 10 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și cadre ale Biroului pentru Imigrări al Județului Călărași, Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași.

Exemple:

Polițiștii au depistat pe DJ 301, în localitatea Plătărești, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 34 de ani, care a condus autoturismul având o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au oprit pentru control în comuna Ulmeni, pe DN31, un moped condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,85 mg/l alcool în aerul expirat.

Cei în cauză au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, totodată, fiindu-le suspendate permisele de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzelor.

Totodată, a fost depistat în comuna Șoldanu, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*