Nicușor Cionoiu: „Întreaga familie social-democrată europeană va susține aderarea României la spațiul Schengen”

Nicușor Cionoiu: „Întreaga familie social-democrată europeană va susține aderarea României la spațiul Schengen”. FOTO: Facebook Nicușor Cionoiu

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu, a apreciat joi, 13 octombrie, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că sociali-democrații europeni vor vota pentru aderarea României la spațiul Schengen.

„Congresul Socialiștilor Europeni (PES Congress) va adopta o rezoluție prin care întreaga familie social-democrată europeană va susține aderarea României la spațiul Schengen. România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen, fapt recunoscut oficial de Comisia Europeană și evidențiat de Parlamentul European în repetatele rezoluții prin care a cerut eliminarea controalelor la frontierele interne pentru români. Nu există nicio justificare care să ne blocheze”, a explicat senatorul PSD de Călărași.

Potrivit acestuia, România are suportul celorlalte familii politice pro-europene pentru a cere Președinției cehe a Consiliului UE să deblocheze ridicarea controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria, pentru că ambele țări și-au îndeplinit, încă din 2011, toate obligațiile pentru ca acquis-ul Schengen să se aplice în totalitate.

„Dreptatea este de partea noastră! Este foarte important ca în această perioadă să fim cu toții uniți și să acționăm pentru țara noastră, iar până la momentul deciziei finale, ar fi util să construim un front comun, nu doar politic, ci și civic”, a mai scris Nicușor Cionoiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*