Nou sediu pentru Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Călărași

Nou sediu pentru Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Călărași. FOTO Prefectura Călărași

Din 20 noiembrie 2023, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Călărași funcționează într-un nou sediu situat în Municipiul Călărași, strada Sloboziei, nr.4, parter (zona Stop, în incinta fostului sediu BCR).

Noul sediu dispune de un spațiu generos de 310 mp (față de 160 mp cât avea sediul vechi) adaptat nevoilor cetățenilor care solicită eliberarea sau preschimbarea documentelor de călătorie.

Mutarea acestui serviciu vine în contextul în care vechiul sediu, ce aparținea IPJ Călărași, unde se desfășura activitatea de eliberare a pașapoartelor, a intrat într-un amplu proces de modernizare.

În noul sediu funcționează două birouri pentru preluarea cererilor și un birou de eliberare a pașapoartelor și informații publice, dar și un spațiu de așteptare.

„Ne bucurăm că am găsit această soluție de a deschide noul sediu al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte într-o nouă locație, mai ales că diligențele făcute și mutarea s-a făcut înainte de sărbători și fără să fie afectat programul de lucru cu publicul, în special în această perioadă a anului, când numărul cererilor de eliberare al pașapoartelor este destul de mare. Începând de astăzi, activitatea acestui serviciu, subordonat Instituției Prefectului, se desfășoară în condiții corespunzătoare pentru cetățenii județului nostru care vor beneficia de spații moderne, climatizate corespunzător, confortabile și sigure”, menționează Valentin Barbu, prefectul județului Călărași.

La Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Călărași se primesc:

  • cereri pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice/temporare pentru cetățenii români cu domiciliul în România și în străinătate;
  • cereri de eliberare a adeverinței referitoare la limitarea exercitării dreptului la libera circulație în străinătate/istoric de pașapoarte;
  • cereri pentru furnizarea de date din Registrul național de evidență a pașapoartelor simple cu privire la cetățenia română;
  • orice alte tipuri de cereri/petiții care pot fi adresate de cetățeni Serviciului public comunitar de pașapoarte din cadrul Instituției Prefectului Județul Călărași.

Cei 6 lucrători ai Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Călărași procesează zilnic în jur de 40 de cereri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*