Aproape 100 de amenzi, aplicate de polițiștii călărășeni în timpul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19

Șoferi cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier . FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 137 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 13.950 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 508 de mijloace de transport, 130 fiind mijloace de transport în comun și 940 persoane, dintre care 155 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 785 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*