Noul prefect al județului Călărași, Valentin Dumitru Deculescu, a fost învestit în funcție

Valentin Deculescu. FOTO Prefectura Călărași

Noul prefect al județului Călărași, Valentin Dumitru Deculescu, a fost învestit, astăzi, în funcție.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 346/2024, Valentin Dumitru Deculescu a fost numit în funcția de prefect al județului Călărași.

Prefectul Valentin Deculescu a depus jurământul în conformitate cu dispozițiile art. 251 alin. (3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare: „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului  Călărași. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

“Cei mai mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteți, nu trebuie să vă mai spun CV-ul meu. Vreau să îi mulțumesc domnului prefect Valentin Barbu pentru activitatea pe care a desfășurat-o și sper ca și eu să fac cel puțin cât a făcut dânsul până acum.Voi depune toate eforturile în privința aceasta. Cu cei mai mulți dintre dumneavoastră mă cunosc, vom colabora, îmi știți felul cum muncesc, îmi știți exigențele, dar și faptul că mă aplec asupra problemelor tuturor și încerc să le rezolv. Voi demonstra prin fapte ceea ce voi face și sper ca atunci când îmi voi încheia mandatul să vă pară rău”, a menționat prefectul Valentin Deculescu.

Fostul prefect,Valentin Barbu, a declarat la rândul său: “Ca să îl parafrazez pe colegul meu, nu știu dacă vă pare rău că plec, sper că da. Au fost trei ani denși, cu multe provocări. Am încercat ca această instituție să fie deschisă către cetățeni, minut de minut ușa cabinetului prefectului a fost deschisă pentru toată lumea. A fost pandemie, au fost situații de urgență pe care, zic eu, că le-am depășit împreună cu dumneavoastră, structurile MAI și nu numai, cărora vreau să le mulțumesc pentru întreaga activitate. Am colaborat în mod echilibrat, corect. Mulțumesc încă o dată tuturor celor care m-au susținut pentru a ajunge în această funcție de demnitate, pentru că într-adevăr este o funcție de mare responsabilitate. Vreau să le mulțumesc neapărat colegilor mei care m-au susținut tot timpul și pe care i–am ajutat și eu de fiecare dată. Vreau să repet, așa cum am mai făcut-o, nu a existat culoare politică pentru mine, orice primar a venit, orice cetățean a venit aici, nu a contat pentru mine că este dintr-o parte a eșicherului politic sau din cealaltă. Nu în ultimul rând, poate chiar în primul rând, salariaților Instituției Prefectului Călărași le mulțumesc și le urez succes în continuare în activitatea pe care o vor desfășura, să rămână acolo sus, pentru că standardul Instituției Prefectului Călărași este și trebuie să rămână ridicat.”

La evenimentul de învestire al noului prefect au fost prezenți senatorul Ciprian Pandea, primari, șefii structurilor MAI de la nivel județean, directori ai instituțiilor deconcentrate din județul Călărași, șefii serviciilor de la nivelul Instituției Prefectului Călărași cât și reprezentanți ai presei locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*