Operațiune de combatere a traficului de droguri de mare risc: trei suspecți reținuți după percheziții în Călărași și București

Operațiune de combatere a traficului de droguri de mare risc. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, în colaborare cu procurorii DIICOT Călărași, au desfășurat joi, 03 august, 19 percheziții atât în municipiul Călărași, cât și în București, vizând persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc.

Operațiunea a vizat persoane implicate în punerea la dispoziție, cu știință, a unor locuri accesibile publicului, pentru consumul ilicit de droguri sau tolerarea acestuia, precum și traficul de droguri de mare risc. Conform informațiilor obținute din cercetări, un bărbat din municipiul Călărași ar fi fost în centrul activității de comercializare și consum de droguri periculoase începând din 2022.

Împreună cu alte două persoane, suspecții au fost bănuiți de a fi desfășurat în mod repetat comercializarea de cocaină către consumatori din județul Călărași și municipiul București, cu prețuri cuprinse între 400 și 500 de lei per doză.

Ca rezultat al perchezițiilor, au fost confiscate 1.058,98 grame de cocaină, 2 doze, un grinder, 131.550 lei, 5.805 euro, 2 cântare electrice de precizie și mai multe obiecte utilizate pentru porționarea și consumul drogurilor.

În urma acțiunilor, 16 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Călărași pentru interogatorii, iar trei bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 47 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. La data de 4 august a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași a fost sesizat cu propunere de arestare preventivă a celor trei suspecți.

Operațiunea a fost efectuată cu suportul de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și polițiști din Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, precum și serviciile de combatere a criminalității organizate Ialomița, Teleorman și Ilfov, alături de jandarmi din Brigada Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*