Opt călărășeni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane și trafic de minori

Palatul de Justiție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Palatul de Justiție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Călărași au dispus trimiterea în judecată a unui număr de opt inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, complicitate la trafic de persoane și complicitate la trafic de minori.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT Călărași, cei opt inculpați au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, având ca scop traficarea de tinere minore și majore, prin determinare la practicarea prostituției atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul altor state europene.

„Victimele erau recrutate prin abuz de autoritate și determinate să întrețină zilnic relații sexuale contracost, iar ulterior erau vândute către alți traficanți cu sume cuprinse între 800 și 1000 de lei”, au precizat procurorii călărășeni.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*