Patru bărbați din Dor Mărunt, puși sub control judiciar după ce au jefuit un bătrân de suma de 43.000 de lei

Mașină de Poliție

Patru bărbați din localitatea călărășeană Dor Mărunt au fost identificați de polițiști după ce au săvârșit infracțiunile de furt calificat, complicitate la săvârșirea infracțiunii de furt calificat și tăinuire. Ei au jefuit un bătrân de suma de 43.000 de lei.

Potrivit IPJ Călărași, polițiștii au fost sesizați în ziua de 09 februarie, de un bărbat în vârstă de 79 de ani, din comuna Dor Mărunt, cu privire la faptul că i-a fost sustrasa suma de 3.000 de lei din locuință.

„Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, împreună cu Poliția Orașului Lehliu Gară, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Călărași, au desfășurat un complex de activități informative și de cercetare penală din care a rezultat că bărbatul locuiește singur, iar din cauza vârstei, dar și pe fondul unei incoerențe în transmiterea informației, a existat bănuiala rezonabilă că suma de bani sustrasă a fost mult mai mare față de cea reclamată inițial”, au precizat reprezentanții IPJ Călărași.

În fapt, patru persoane din Dor Mărunt, în urma unei înțelegeri prealabile, s-au deplasat la locuința bătrânului sub pretextul că doresc să obțină informații cu privire la cumpărarea unui loc de veci și, profitând de faptul că aceasta a ieșit la poartă pentru discuții, unul dintre bărbați a pătruns fără să fie văzut în locuință și dintr-un sertar a sustras suma de 43.000 de lei.

La data de 22 februarie, au fost desfășurate două percheziții domiciliare pe raza localității Dor Mărunt, fiind găsită suma de 25.300 de lei.

Cei în cauză au fost reținuți pentru o perioada de 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, complicitate la săvârșirea infracțiunii de furt calificat și tăinuire. Ulterior, la data de 23 februarie, față de cei patru bărbați, Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*