Percheziții ale polițiștilor călărășeni într-un dosar penal privind punerea în circulație a unor articole contrafăcute în județul Ilfov

Insecticid contrafăcut, pus în vânzare într-un centru comercial din județul Ilfov. FOTO: IPJ Călărași

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gara, au efectuat miercuri, 28 iunie, nouă percheziții într-un dosar penal ce vizează punerea în circulație a unor articole contrafăcute. Acțiunea a avut loc într-un complex comercial din județul Ilfov.

În urma verificărilor efectuate la punctele de lucru, anchetatorii au descoperit că mai multe societăți comerciale dețineau și comercializau 16.848 de produse tip insecticid, care au fost confirmate ca fiind contrafăcute. Valoarea estimată a acestor articole falsificate se ridică la aproximativ 136.170 de lei, conform documentelor contabile ridicate în cadrul anchetei.

Pe lângă aceasta, la punctele de lucru ale societăților comerciale vizate au fost găsite și confiscate 1.060 de recipiente de insecticid, al căror termen de valabilitate expirase. De asemenea, s-a constatat că nu au fost luate măsurile necesare pentru eliminarea totală a acestor substanțe periculoase.

Polițiștii continuă cercetările în acest dosar, investigând posibila săvârșire a infracțiunilor de punere în circulație a bunurilor purtând semnele unor mărci protejate și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*