Primăria Călărași, clarificări referitoare la documentația de urbanism PUG Călărași 2023

Imagine din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Călărași vine cu precizări referitoare la documentația de urbanism PUG Călărași 2023

Elaborarea Planul Urbanistic General al municipiului Călărași a fost contractată în anul 2019, în mandatul primarului Daniel Drăgulin, bugetarea acestuia fiind aprobată într-o ședință a Consiliului Local al mun. Călărași, în acea perioadă, la propunerea primarului.

Documentația a fost elaborată de S.C. SYNERGETIC CORPORATIONS SRL, au fost urmați toți pașii privind consultarea populației prevăzuți de legislația specifică și anume Ordinul 2701 /2010, în ședința din data de 28.09.2023, urmând a fi supusă analizei însușirea sau respingerea raporului final de consultare a populației.

Pe parcursul derulării procedurii de consultare a populației, pe site-ul primăriei a fost pus la dispoziție atât PUG vechi, aflat înca în valabilitate, cât și noul PUG aflat în lucru, astfel încât persoanele interesate să poată vedea diferențele dintre cel vechi și cel nou.

Pentru a veni în sprijinul consilierilor locali în vederea unei analize corecte a ceea ce se votează, a fost pusă la dispoziție și o variantă preliminară a PUG, elaboraă de S.C. SYNERGETIC CORPORATIONS SRL, care cuprinde toate planșele prevăzute de legislația specifică.

Pe site-ul primăriei a fost postată și modalitatea prin care se putea accesa vechiul și noul PUG

Arată astfel:

,,Primaria municipiului Calarasi a demarat inca din 2019 procedura de elaborare, avizare si aprobare a Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Calarasi, intre anii 2019 si 2022 fiind elaborate studiile de fundamentare..

Acest document are o importanta deosebita, avand in vedere faptul ca stabileste strategia de dezvoltare pentru municipiu urmatorii 10 ani.

In procedura de avizare si aprobare a PUG, un rol important il constituie consultarea publicului, al carui punct de vedere este esential pentru realizarea unei documentatii de urbanism care sa acopere tot spectrul de probleme cu care se confrunta localitatea si care sa vina in sprijinul acestuia.

De aceea, va invitam sa accesati site-ul Primariei municipiului Calarasi, sectiunea ,,DESPRE INSTITUTIE”►,,DIRECTIILE PRIMARIEI”►,,DIRECTIA URBANISM”►,,PLAN URBANISTIC GENERAL”, sectiunile ,,PARTE SCRISA 2022” si ,,PARTE DESENATA 2022”

Observatiile si propunerile dumneavoastra pot fi depuse atat in format fizic, la registratura Primariei municipiului Calarasi din str. Bucuresrti, nr. 140 A, cat si on-line pe adresa pug2023@primariacalarasi.ro

Vrem sa va facem cunoscut pe aceasta cale ca asteptam cu interes observatiile si propunerile dumneavoastra, pentru ca impreuna sa putem supune aprobarii Consiliului local o documentatie care sa permita in timp evolutia pozititva a localitatii noastre”.

Au existat comentarii referitoare la faptul că PUG-ul nou e copy-paste PUG-ul vechi, dar comentariile au survenit ca urmare a faptului că cei interesați nu au citit tot conținutul folderului și au accesat doar PUG-ul vechi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*