Percheziții în Călărași la persoane bănuite de contrabandă cu tutun

Perchezițiila persoane bănuite de tulburarea ordinii și liniștii publice. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași au efectuat 10 percheziții domiciliare pe raza județelor Călărași, Ilfov și a municipiului București, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi produs și comercializat în mod ilegal tutun.

Potrivit IPJ Călărași, în perioada 2020 – prezent, persoanele în cauză ar fi desfășurat activități infracționale pe raza județelor Călărași și Ilfov, respectiv activități de achiziționare, transport, prelucrare și comercializare a produselor din tutun.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, polițiștii au indisponibilizat 2.430 kg tutun frunză, 4 kg tutun mărunțit și 1.600 de tuburi de țigarete. Totodată, a fost identificată și o instalație artizanală, neautorizată, de procesare a șoriciului de porc, unde acesta era transformat în șorici comercial și solvent folosit la diluarea motorinei.

În cauză, a fost solicitat sprijinul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ilfov, care a procedat la confiscarea a 390 kg șorici de porc neconform, iar cantitatea de 60 de litri solvent identificată cu ocazia percheziției domiciliare, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat”.

Activitățile s-au desfășurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița. La acțiune au participat și polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică, arme explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, acțiuni speciale, precum și jandarmi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*