Percheziții în Dragalina la contrabandiști de țigări și articole pirotehnice

Percheziții în Dragalina la contrabandiști de țigări și articole pirotehnice. FOTO: IPJ Călărași

În urma a 13 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării: o arma neletală, 50 de cartușe neletale, 2.943 de articole pirotehnice, 9.420 de țigarete, 79 de articole vestimentare și 760 de litri de substanță lichidă cu miros specific de combustibil.

Potrivit IPJ Călărași, polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Călărași, Secției 4 Poliție Rurală Dragalina, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, au efectuat joi, 22 decembrie, 13 percheziții domiciliare în localitatea Dragalina.

„Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost găsite și indisponibilizate următoarele bunuri: o armă neletală de autoapărare, achiziționată din Italia, 50 de cartușe neletale și cantitatea de 85 de kg (2.943 de bucăți) articole pirotehnice din categoriile P1, F2 și F3. Totodată, au fost descoperite următoarele bunuri interzise la deținere: 9.420 țigarete, netimbrate, de diferite mărci, 79 de articole vestimentare, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și 760 de litri de substanță lichidă cu miros specific de combustibil”, au transmis reprezentanții IPJ Călărași.

Bunurile descoperite cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate și urmează a fi supuse unor constatări criminalistice.

Față de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*